Beautysteps Topbanner NO

Beauty steps

Ansiktets hud er spesielt utsatt for liv. Huden utsettes for vind og vær, hormonelle svingninger kan vise seg som urenheter, og bekymringene og gledene legger seg som fine linjer i ansiktet. Med andre ord: Du lever og huden din eldes. 

Og selv om det ikke er skam å ha levd, er det ikke sikkert at alle tegn på liv er like velkomne. I hvert fall ikke med en gang.

Derfor er det lurt å ta godt vare på huden og gi den den pleien den trenger. Den beste måten å gjøre det på er å ha en hudpleierutine. Og du kan begynne med det tidlig: Ung hud trenger beskyttelse og pleie like mye som moden hud.

Hos NORMAL vet vi at det å ha en hudpleierutine kan virke som en skremmende oppgave. Men tiden er godt brukt, for det er lettere å forebygge enn å reparere skader.

Vi har gjort det enkelt for deg å komme i gang. Vi utdyper de ulike trinnene som din hudpleierutine kan inneholde, og vi har samlet produkter under hvert trinn som du finner hos NORMAL.

 

Hva er en hudpleierutine?

En hudpleierutine er den vanlige måten du – hver morgen og kveld – renser og pleier huden på.

Og det er flere måter du kan rense huden din på. Avhengig av hvor mye tid du vil bruke, hva du vil ha ut av hudpleien og hva som passer deg best, finnes det produkter som passer deg. Både i forhold til din alder og dine behov.

Kanskje du ikke har noen hudpleierutine ennå. Men det er aldri for sent å begynne. Og vi ønsker å hjelpe deg i gang.

Step 1: Rens

Dagen setter sine spor i ansiktet ditt. Hvis du ikke renser huden, kan sminkerester, smuss og talg irritere huden, tette porene eller sette seg som urenheter. Derfor er det lurt å rense huden både morgen og kveld: Selv om du ikke bruker sminke. Tiden du bruker på å rense huden din får du raskt tilbake.

Når du renser huden din, gjør du den også klar til å motta den ekstra pleien som du kan påføre huden din etterpå. Hvis du ikke renser huden din, vil ikke de resterende produktene fungere like effektivt. Og da er det ikke så mye vits i det.

Det finnes mange typer renseprodukter tilgjengelig, så det kan være vanskelig å finne ut hvilket som er riktig for deg. Selv om vårt beste råd er å prøve det, vil vi gjerne prøve å skape en oversikt.

 

Hvilket produkt skal jeg velge?

En rensemelk er en mild og skånsom måte å rense huden din på. Rensemelk må masseres godt inn i huden før den fjernes med en bomullspad eller vann.

Du kan også bruke gel eller skum til å rense ansiktet ditt. Gelen skal skummes opp med litt vann på huden. Begge typene virker avfettende på huden, så du bør bruke dem kun en gang om dagen og en annen type rens andre gang du renser huden. Både gel og skum er enkle å bruke i dusjen da de er enkle å påføre og kan raskt skylles av ansiktet igjen.

TIPS: Hvis du bruker øyesminke – spesielt mascara – så kan det være nødvendig å bruke en øyesminkefjerner sammen med renseproduktet ditt. Da er du sikker på at all sminken kommer av.

Sminkeservietter er bra når du er på farten eller har det travelt. Det er en rask måte å rense huden på, men også veldig overfladisk. Sminkeservietter kan være supert om morgenen når du skal rense bort nattens svette og drømmer. Om kvelden bør du bruke et mer dyprensende produkt.

Micellært vann er et rensevann som ikke skal skylles av etter at du har brukt det. Det meste av micellært vann kan fjerne både sminke og smuss og er derfor en veldig populær rensemetode. Micellært vann påføres på en bomullspad og føres forsiktig over huden. Mange micellært vann tilfører også fuktighet til huden, og det finnes micellært vann for så å si alle hudtyper. Micellært vann er spesielt bra for ung og sensitiv hud. Så hvis dette er første gang du skal prøve en rens, er micellar et godt valg for deg.

Hvis du har tørr eller dehydrert hud, er oljerens spesielt bra for deg. Oljebasert rensemiddel fjerner ikke de naturlige oljene fra huden din. Oljerensen er en effektiv rensemetode fordi den både renser i dybden, fjerner sminke og smuss og samtidig tilfører huden ekstra næring.

Step 2: Eksfoliering

Vi vil ikke gjøre rynker til en fjord. For rynker viser dine tidligere gleder, bekymringer og opplevelser. Og det hele er menneskelig og helt normalt.

Når det er sagt – når vi har ønsket aldringstegnene velkommen – er det også fint å kunne begrense de dypeste furene og foldene litt. For når du blir eldre trenger huden din ofte en liten, rutinemessig omsorgsfull hånd for å holdes i sjakk. Både når det gjelder rynker og fine linjer, men også når det gjelder elastisitet og glød. Over tid blir huden mindre elastisk. Og derfor er det lurt å starte tidlig med å hjelpe den godt på vei. Gjerne et par ganger i uken.

 

Hva er eksfoliering?

Eksfoliering er en måte å fjerne døde hudceller fra huden din sin overflate. Når du eksfolierer huden din øker du blodsirkulasjonen og hjelper til med dannelsen av nye hudceller. Og det har en foryngende effekt på huden din. I tillegg blir huden din myk og får en fornyet glød. Og hvem vil ikke ha en vakker, naturlig glød?

Det finnes to forskjellige typer eksfoliering: en mekanisk og en kjemisk.

En mekanisk eksfoliering er eksfoliering med et produkt som inneholder små skrubbekorn. Skrubbekornene er naturlige mineraler eller andre naturlige ingredienser som kaffegrut. Det kan være stor forskjell på hvor fine eller grove kornene er. Derfor må du kanskje prøve deg litt frem før du finner den typen skrubb som passer deg best.

Hvis huden din er veldig sensitiv, er det lurt å bruke kjemisk eksfoliering i stedet. Kjemisk eksfoliering er en mer skånsom måte å eksfoliere huden på, da det er eksfoliering med syre. Produktet skal rett og slett påføres på ansiktet og sitte en stund før det fjernes igjen: det løser opp deler av huden – fremfor å skrubbe bort døde hudceller – og det er denne prosessen som stimulerer huden til å danne nye hudceller.

AHA, f.eks. fruktsyre, er bra for tørr og aldrende hud. AHA-syre stimulerer regenereringen av hudcellene og jevner ut og forfiner ansiktshudens overfalte, noe som gjør den god som en forebyggende anti-aldringsbehandling.

BHA, f.eks. salisylsyre, er spesielt bra for deg som har en tendens til uren hud. I motsetning til AHA-syren, som virker på overflaten, trenger BHA inn i porene og krymper dem, samtidig som den bekjemper fet hud og urenheter som spesielt ung hud har en tendens til å lide av.

Det er lurt å bruke kjemisk eksfoliering om kvelden, for huden kan godt bli litt rød. En kjemisk eksfoliering kan gi en prikkende og lett brennende følelse i huden, og det går fint. Det må bare ikke gjøre vondt - da må du skylle produktet av umiddelbart. Kanskje du har valgt et produkt som er akkurat tøft nok for huden din. Da kan det være lurt å prøve en som inneholder en lavere konsentrasjon av den aktive eksfolierende ingrediensen. Husk alltid å lese bruksanvisningen på det enkelte produkt før bruk.

Step 3: Toner

Når du har renset huden, kan det fortsatt være rester av renseprodukt og sminke. Derfor er det en god idé å bruke en toner. Påfør produktet på en bomullspad og fordel deretter på ansiktet. På den måten fjerner du de siste sporene som kan være igjen på huden din.

Mange tonere har også andre fordeler. De inneholder ofte både beskyttende antioksidanter og fuktighetsgivende hyaluronsyre. Dette betyr at toneren din fungerer som et lett serum som forbereder huden til å motta aktive ingredienser fra de påfølgende hudpleieproduktene. Når huden din er hydrert, absorberer den pleie mye bedre enn når den er tørr. Det er spesielt viktig for deg som lider av fet, uren eller tørr hud.

Alternativt kan du bruke en facemist eller et micellært vann. En facemist kan brukes til – enkelt og raskt – å fukte huden din, mens et micellært vann både renser og fukter.

Step 4: Ansiktsmasker

Du kan bruke ansiktsmasker etter behov. En maske er altså ikke en nødvendig del av hudpleierutinen din, men et godt supplement til den. Så bruk den når du vil – også gjerne hver dag.

Enten huden din skriker etter ekstra fuktighet, om den trenger en detox eller en anti-aldrings-kur, så finnes det en maske som kan gjøre nettopp det!

Det er viktig at du sørger for å rense huden helt før du legger på ansiktsmasken. Det er mye smuss og fett på overflaten av huden etter en lang dag. Selv om det ikke er å se. Når du renser huden før, trenger masken bedre inn i huden – så du får mer utbytte av den enn om du ikke renser huden før.

Det finnes et bredt utvalg av masker som har forskjellige egenskaper.

Sheetmasker er en enkel måte å skjemme bort huden din. Som navnet antyder, er en sheet mask et ansiktsformet ark som ligger i et nærende serum. Du tar bare masken ut av innpakningen og tar den på ansiktet.

Peel-off masker er masker som du påfører huden din og som kan skrelles av når de tørkes. En peel-off maske trekker døde hudceller, smuss og smuss ut av huden når du skreller den av. Noen masker er laget for å trekke ut hudormer. Fordi masken kan rive litt i huden når du tar den av, kan den være hard for huden. Vær derfor oppmerksom på anbefalingene på pakken.

Clay masker er dyprensende og passer godt til fet og uren hud. Leiren i masken hjelper til med å rense og friske opp huden din, samtidig som den minimerer porene og reduserer urenheter.

Øyemasker nærer og fukter området rundt øynene. Øyemasker er fylt med vitaminer og nærende ingredienser, som gir sirkler og poser under øynene kamp til streken.

TIPS: Bruker du en leirmaske eller en eksfolierende maske som kan gjøre huden litt rød, bør du berolige huden etterpå. Dette gjør du best ved å påføre huden mye fuktighet. Selv om det kan virke som om huden har fått alt den trenger gjennom masken.

Step 5: Serum

Ok... Nå kan det høres ut som litt av et hokus pokus. Og slik er det delvis. For serum fungerer som små magiske dråper på huden din. Et serum inneholder høykonsentrerte, aktive ingredienser som gir huden din intensiv pleie. Og serumets flytende konsistens gjør at det trenger raskt inn i huden.

Uansett hvilken effekt du ønsker, finnes det definitivt serum som kan skreddersys til dine behov. Som et pluss er det mulig å påføre flere serum om gangen, slik at du kommer deg rundt utfordringene dine.

 

Hvordan bruker jeg serum?

Selv om et serum kan gi huden din målrettet pleie, er det viktig å avslutte med en ansiktskrem. Serum er ikke nok i seg selv. Bruk serumet med ansiktskremen (dag- eller nattkrem). Du kan påføre serum før du påfører ansiktskremen, eller blande noen dråper inn i kremen din i håndflaten. En god huskeregel er at du påfører serum, slik du gjør med solkrem: Du kan ikke bruke for mye.

TIPS: Hvis du ønsker å øke effekten av serumet ditt, er en dermaroller din perfekte partner in crime. En dermaroller er fylt med mange nåler som stikker bittesmå hull i huden mens du ruller den over ansiktet. Det øker blodstrømmen i huden og hjelper den til å bli sunnere og sterkere. Hvis du bruker den før du påfører serum, hjelper de små hullene med å trenge serumet inn i de dypere hudlagene. På den måten kan du oppnå en enda bedre effekt av serumet ditt.

Du bør avstå fra å bruke en dermaroller hvis du lider av eksem, rosacea, akne eller hvis huden din er solbrent eller har åpne sår og hudsår.

 

Slik kan du mikse serumene dine

Har du tørr hud kan du blande hyaluronsyre og vitamin c. På denne måten tilfører du huden fuktighet, stimulerer hudens kollagenproduksjon og jevner ut og lysner ut hudens farge og struktur.

Har du uren hud kan du bruke EGF-serum sammen med tea-tree oil-serum. Da bygger du opp huden igjen etter solskader og arr, samtidig som du renser huden, motvirker bakterier og minimerer akne og kviser.

Ønsker du anti-aldringseffekt kan du bruke et kollagenserum sammen med et snegleserum. Da stimulerer du hudens regenerering av kollagen, øker hudens elastisitet og reduserer fine linjer og rynker.

Step 6: Ansiktskremer

Ansiktskremen din er det siste viktige trinnet i hudpleierutinen din. Hovedformålet med ansiktskremen er å fukte huden din og beskytte den i henhold til hudpleierutinen din. Uansett om det er dag- og nattkrem – eller om favorittkremen din er en god 24 timers krem ​​– kan du velge en krem ​​etter hudtype. Det finnes mange typer ansiktskremer med ulike teksturer, dufter og priser, så det er viktig å velge den som passer deg best.

Det finnes for eksempel ansiktskrem med solfaktor (SPF). Det er spesielt bra for deg som er veldig mye ute. Den beskytter mot solens skadelige UV-stråler – hele året. Solens stråler er en av de største synderne når det gjelder aldring av huden. Så hvis du ønsker å ta ekstra vare på huden din, kan du med fordel velge en dagkrem med SPF.

BB cream er et godt valg for deg som ønsker en pleiende ansiktskrem som også har en lett dekkende effekt. En BB-krem er en dagkrem med farge i, som gir deg en fin glød og jevner ut hudtonen. Du kan faktisk også få BB-krem med solfaktor.

Huden rundt øynene er delikat. Derfor kan du også med fordel bruke en øyekrem. Det finnes øyekremer for å bli kvitt mørke ringer samt fine linjer og rynker i øyeområdet. Du kan påføre øyekremen forsiktig med ringfingeren.

jeg virkelig gjennom alle stegene?

Hos NORMAL jobber vi med 6 steps. Men du kan se det litt som bland-selv-godteri for de skjønnhets-sultne. Du velger nøyaktig hvor mange steg du vil ha i DIN hudpleierutine, samt hvilke produkter du vil bruke. Du kan mikse og matche mellom merker og serier, eller du kan holde deg til én serie. Det er helt opp til deg!

Du kan finne et hav av forskjellige og spennende hudpleieprodukter i våre butikker. Det handler om å prøve ut og bruke produktene du foretrekker.

Er du i tvil om hvilke steps du skal bruke til din hudpleierutine? Er du en skjønnhetsnerd, eller foretrekker du at det går sterkt? Finn fremgangsmåten som passer til deg her:

 

DEN HELT BASIC ANSIKTSRUTINEN

Step 1 + Step 6

 

DEN MED PLASS TIL Å SKJEMME BORT SEG SELV

Step 1 + Step 4 + Step 5 + Step 6

 

DEN TIL SKJØNNHETSNERDEN

Step 1 + Step 2 + Step 3 + Step 4 + Step 5 + Step 6

Beautysteps Slip Banner