Personvernpolicy for NORMALs sider på Facebook og Instagram

Når gjelder denne personvernpolicyen?

Denne personvernpolicyen gjelder for Normal Norge AS («NORMAL») behandling av de personopplysningene du etterlater eller oppgir når du besøker NORMALs Facebook- eller Instagram-side («Sidene»). Personvernpolicyen utfyller Facebook Irelands Ltd.s («Facebook») generelle personopplysningspolicy, herunder Facebooks personopplysningspolicy som gjelder for Instagram.


Hvem er behandlingsansvarlig for personopplysningene mine?

NORMAL og Facebook er felles behandlingsansvarlige for behandlingen av personopplysningene dine.

NORMALs firmaopplysninger er:

Normal Norge AS
Organisasjonsnr.917 019 738
Postkasse 9564
Barstølveien 35
Sørlandssentret
4636 Kristiansand S
Norge

E-post: Dataprivacy@normal.eu

Facebooks firmaopplysninger er:

Facebook Ireland Ltd.
4 GRAND CANAL SQUARE, GRAND CANAL HARBOUR
D2 Dublin
IRELAND
Org.nr.: 462932

NORMAL følger Datatilsynets retningslinjer om felles behandlingsansvar, og NORMAL forsøker med gjeldende verktøy på best mulig måte å sikre at du får informasjon om behandlingen av personopplysningene dine når du besøker Sidene. Vi forsøker sammen med andre virksomheter kontinuerlig å inngå i en dialog med Facebook om reguleringen av det felles behandlingsansvaret.

Facebook har i den forbindelse offentliggjort et vedlegg om det felles behandlingsansvaret for «Facebook Innsikt» (på engelsk «Facebook Insights») som du finner via følgende kobling: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum


Hvilke personopplysninger samles inn på Facebook?

Avhengig av atferden din på Sidene kan NORMAL og Facebook motta følgende personopplysninger om deg:

  • om du «liker» eller har brukt andre reaksjoner på Sidene
  • kommentarer du legger igjen på Sidene
  • at du har besøkt Sidene
  • din atferd og interesser på Sidene
  • personopplysninger innhentet i forbindelse med avholdelse av konkurranser

Utover dette bruker Facebook Sidene til å samle inn statistiske opplysninger om besøkendes atferd på Sidene, herunder alder, kjønn, parforholdstatus, jobb, livsstil, interesseområder, opplysninger om kjøp og geografiske opplysninger. Til dette formålet har Facebook plassert informasjonskapsler på enheten din når du besøker Sidene. Hver informasjonskapsel inneholder en unik identifikasjonskode som forblir aktiv i en periode på to år, med mindre de slettes før utløpet av denne perioden. Facebook mottar, lagrer og behandler personopplysningene dine gjennom disse informasjonskapslene.

Hvis du vil lese mer om Facebooks bruk av informasjonskapsler på Sidene, kan du lese Facebooks generelle retningslinjer om informasjonskapsler. Se Facebooks retningslinjer om informasjonskapsler via følgende kobling: https://www.facebook.com/policies/cookies/ 


Hva er formålet med behandlingen av personopplysningene dine?

NORMAL bruker også personopplysningene dine til å forbedre produkter, forbedre Sidene og for å foreta undersøkelser, utarbeide statistikk, utvikle og beskytte NORMALs tjenester og produkter, inkludert på bakgrunn av tilbakemeldinger fra deg. NORMAL bruker i den forbindelse aggregerte opplysninger som Facebook gjør tilgjengelig gjennom Facebooks informasjonskapsler, for eksempel opplysninger om alder, kjønn, parforholdstatus, jobb, livsstil, interesseområder og opplysninger om kjøp og geografiske opplysninger.

Facebook behandler blant annet personopplysningene dine for å gjøre det mulig for Facebook å forbedre annonsesystemet sitt, og for å gi NORMAL statistikk, som Facebook blant annet utarbeider på grunnlag av ditt besøk på Sidene for å annonsere og tilpasse aktivitetene på Sidene. Gjennom informasjonskapsler får Facebook og NORMAL på den måten kjennskap til om du «liker» eller «følger» Sidene og bruker Sidenes applikasjoner slik at Facebook og NORMAL kan tilpasse innholdet på Sidene og utvikle funksjoner som du kunne være interessert i.


Hva er det rettslige grunnlaget for behandlingen?

NORMAL behandler personopplysningene dine på grunnlag av NORMALs berettigede interesse i å kunne forbedre NORMALs produkter og tjenester (GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav f).

Facebook behandler personopplysningene dine på grunnlag av Facebooks berettigede interesser, inkludert Facebooks interesse i å levere en innovativ, individuelt tilpasset, sikker og lønnsom tjeneste (GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav f). Facebook behandler videre personopplysningene dine i overensstemmelse med ditt samtykke, som du kan trekke tilbake når som helst via Facebook-innstillingene (GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav a).

Hvis du vil ha mer informasjon om Facebooks rettslige grunnlag for behandlingen av personopplysninger, kan du se Facebooks generelle personvernpolicy under punktet «Hva er vårt juridiske grunnlag for å behandle data?».

Se Facebooks personvernpolicy for Instagram via følgende kobling https://help.instagram.com/519522125107875

Se Facebooks personvernpolicy via følgende kobling: https://www.facebook.com/about/privacy#


Hvem mottar personopplysningene mine?

NORMAL utleverer ikke på noe tidspunkt personopplysningene dine til andre selskaper.

Facebook kan blant annet dele personopplysninger med følgende kategorier av mottakere:

  • internt blant Facebook-selskaper
  • eksternt med Facebooks partnere, som bruker analysetjenester
  • annonsører
  • andre personer som bruker Sidene
  • målingspartnere
  • forskere og akademikere

Hvis du vil ha mer informasjon om hvem Facebook deler personopplysningene dine med, kan du se Facebooks generelle personvernpolicy under punktet «Hvordan deles denne informasjonen?».

Personopplysningene dine kan overføres av Facebook til Facebook i USA. Du finner mer informasjon under punktet «Hvordan behandler og overfører vi data som en del av våre globale tjenester?» i Facebooks generelle personvernpolicy.

Se Facebooks personvernpolicy for Instagram via følgende kobling https://help.instagram.com/519522125107875

Se Facebooks generelle personvernpolicy via følgende kobling https://www.facebook.com/about/privacy#


Hvilke rettigheter har jeg?

Etter GDPR-lovgivningen har du en rekke rettigheter:

  • Du har til enhver tid rett til å få innsyn i de personopplysningene som NORMAL og Facebook behandler om deg, med forbehold om visse lovbestemte unntak.
  • Du har rett til å protestere mot innsamlingen og mot den videre behandlingen av dine personopplysninger.
  • Du har rett til å få personopplysningene dine rettet, slettet eller blokkert.
  • Du har i noen tilfeller rett til å få begrenset behandlingen av personopplysningene dine.
  • Du har rett til å få utlevert personopplysninger om deg selv, og i visse tilfeller til å få overført personopplysninger du selv har gitt til oss, til en annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet).

Hvis du er en Facebook- eller Instagram-bruker har du mulighet til å endre de private innstillingene dine for å påvirke hvordan personopplysningene dine blir samlet inn og behandlet når du besøker og bruker Sidene.

På Instagram endres innstillingene dine i fanen «Personvern» som du finner under fanen «Innstillinger».

Se følgende koblinger for å endre innstillingene dine på Facebook: https://www.facebook.com/ads/preferences og https://www.facebook.com/settings


Hvem kan jeg kontakte?

Facebooks generelle oppsett og de avtalene som NORMAL har inngått med Facebook, tilsier at du skal kontakte Facebook hvis du ønsker å utøve rettighetene dine. Det er fordi det bare er Facebook som rent funksjonelt er i stand til å foreta de nødvendige tiltakene for å imøtekomme de fleste av forespørslene dine.

Hvis du imidlertid mener at NORMAL kan imøtekomme forespørselen din, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss. Du kan lese om Normals generelle personvernpolicy på Normals nettsted hvis du vil ha mer informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Se NORMALs generelle personvernpolicy via følgende kobling https://www.normal.no/Privatlivspolitikk/

Du kan besøke Facebooks generelle personvernpolicy for mer informasjon om hvordan Facebook behandler personopplysningene dine og for å se Facebooks kontaktopplysninger via følgende kobling https://www.facebook.com/about/privacy# Se Facebooks personvernpolicy for Instagram via følgende kobling: https://help.instagram.com/519522125107875

Hvis du ønsker å klage over behandlingen av personopplysningene dine, er du velkommen til å kontakte oss på dataprivacy@normal.eu

Hvis klagen din ikke blir løst av oss, og du vil gå videre med saken, kan du klage til Datatilsynet:

Datatilsynet
Postboks 458 Sentrum
0105 Oslo
e-mail: arkiv@datatilsynet.no
Phone number: +47 22 39 69 00

Denne personvernpolicyen ble sist oppdatert den 1. august 2020.